Η υπερβολική αγάπη των γυναικών για τα παπούτσια τους 



Σανδάλια / Πέδιλα Amalfi by Rangoni LORETTA
Amalfi by Rangoni
Loretta 
    H υπερβολική αγάπη που τρέφουν οι γυναίκες για τα παπούτσια τους επιβεβαιώθηκε μέσα από πρόσφατη έρευνα κατά την οποία το 92% θυμάται το πρώτο ζευγάρι ψηλοτάκουνων ενώ μόλις το 66% θυμάται το πρώτο ερωτικό φιλί. 


  Είτε είναι Manolo Blahnik και Jimmy Choo όπως αυτά που φορούσε η Sarah Jessica Parker στο “Sex and the City”, είτε ένα απλό ζευγάρι, αυτό που αγοράσατε με τα πρώτα σας χρήματα παραμένει αξέχαστο. Η λατρεία αυτή επιβεβαιώνεται και από τα στατιστικά που λένε ότι το 96% λυπάται που πέταξε ένα ζευγάρι παπούτσια αλλά δεν μετανιώνει που χώρισε ένα ερωτικό σύντροφο. Όπως καταλαβαίνετε, η σχέση των γυναικών με τα παπούτσια τους είναι κάτι παραπάνω από ερωτική.


Μπαλαρίνες Marc by Marc Jacobs 626068
Marc by Marc Jacobs
626068 
  Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η ιδιαίτερη σχέση των γυναικών με τα παπούτσια τους συνδέεται με τους λόγους για τους οποίους αγοράζουν παπούτσια. Συνήθως αγοράζετε παπούτσια για ειδικές περιστάσεις όπως κάποιο party, μια εκδρομή, γενέθλια, γάμους ή ενάρξεις μαθημάτων σε γυμναστήρια και σχολές χορού. Οι αναμνήσεις που φέρνουν τα υποδήματα στις γυναίκες είναι τόσο έντονες όσο αυτές που φέρνουν οι φίλοι στους άνδρες. Μάλιστα αποθηκεύετε τα περισσότερα στις ντουλάπες σας, έστω κι αν έχετε να τα φορέσετε πολλά χρόνια, κάτι που κατά κανόνα ενοχλεί το σύντροφό σας. 


   Οι συλλογές που διατηρούν οι γυναίκες αυτής της εποχής είναι κατά μέσο όρο πολύ μεγαλύτερες από αυτές που διατηρούσαν τους προηγούμενους αιώνες. Κάποτε οι γυναίκες φύλαγαν στα σεντούκια τους ερωτικά γράμματα και ραβασάκια. Τώρα προτιμούν να αποθηκεύουν παπούτσια. Η μέση γυναίκα διατηρεί στις ντουλάπα της 19 ζευγάρια. Από αυτά φοράει κατά κανόνα τακτικά τα τέσσερα ενώ υπάρχουν περίπου πέντε ζευγάρια που έχουν φορεθεί μόνο μία φορά. Επιπλέον μία στις έξι γυναίκες διαθέτει 30 ζευγάρια ενώ 33% δυσκολεύεται να βρει χώρο αποθήκευσης αλλά συνεχίζει να μην πετάει παπούτσια. Κατά μέσο όρο οι γυναίκες αγοράζουν τέσσερα ζευγάρια το χρόνο. Αν και πιστεύουν ότι αυτή η συνήθεια δεν είναι προβληματική για τα οικονομικά τους, μία στις επτά ομολογεί ότι έχει κρύψει κάποιο καινούριο ζευγάρι από το σύντροφό της. Τέλος έξι στις δέκα έχουν μετανιώσει για την αγορά ενός τουλάχιστον ζευγαριού. 












οι φωτογραφίες είναι ιδιοκτησία του www.spartoo.gr
http://www.remaliaclub.gr/forum/showthread.php?t=4548&fb_source=message

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις