Ντυσίματα για μεσογειακές γυναίκες


Οι γυναίκες με μεσογειακό σώμα τείνουν να συγκεντρώνουν τα παχάκια στο κάτω μέρος του σώματός τους και ιδιαίτερα στην περιοχή της περιφέρειας. Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία και η επιλογή ρούχων που σας κολακεύουν σας φαίνεται δύσκολη υπόθεση, ρίξτε μία ματιά στις παρακάτω συμβουλές.

Κοστούμι σε ίδιο χρώμα



Μπορείτε να φορέσετε στενό κοστούμι (με φούστα στενή και σακάκι), αρκεί να προσέξετε τα εξής:

Για να φαίνεστε ψηλότερη, προτιμήστε το μονόχρωμο κοστούμι, το οποίο μακραίνει τον κορμό και λεπταίνει.

Επιλέξτε στενά κοστούμια που έχουν προσεγμένο τελείωμα, έτσι ώστε να μην τονίζουν τα ψωμάκια.

Φορέστε ένα σακάκι με βάτα, το οποίο μακραίνει τους ώμους και την πλάτη σας και εξισορροπεί το πάνω με το κάτω μέρος.

Το στενό δεν πρέπει να είναι υπερβολικά στενό, απλώς να αγκαλιάζει το σώμα και να μην σας σφίγγει.

Πλισέ πλούσιες φούστες
Μία από τις κλασικές επιλογές για τις γυναίκες με πλούσια περιφέρεια είναι οι πλούσιες φούστες ή τα φορέματα.

Tip: Φορέστε τις σε πλισέ γραμμή και προσθέστε ζώνη, για να μικρύνετε τη μέση σας και να τραβήξετε την προσοχή στο δυνατό σας σημείο. Μπορείτε να δοκιμάσετε και φόρεμα μεσάτο, με πλούσια φούστα και ζώνη. Τολμήστε το στράπλες, γιατί οι γυμνοί ώμοι πάντα τραβούν την προσοχή, ενώ παράλληλα εξισορροπούν το πάνω με το κάτω μέρος.

Σωστή γραμμή jean

Μπορείτε να δείχνετε πολύ κομψές φορώντας jean, φτάνει να επιλέξετε τη σωστή γραμμή. Το κλειδί της σωστής επιλογής κρύβεται στο άνοιγμα του jean σε στυλ καμπάνα, αλλά και στις πίσω τσέπες. Το σχήμα καμπάνας -όχι πολύ μεγάλο άνοιγμα όμως- κολακεύει τα σώματα με παχάκια, γιατί εξισορροπεί το κάτω μέρος του ποδιού σας με τους γοφούς σας.

Tip 1: Προτιμήστε σκούρο jean, μαύρο ή σκούρο μπλε για πιο «λεπτό» αποτέλεσμα.

Οι πίσω τσέπες κολακεύουν την περιφέρεια, αλλά αποφύγετε τα σχέδια, τις στάμπες και τα υπερβολικά πολλά στρασάκια, γιατί τραβούν την προσοχή εκεί που δεν πρέπει.

Tip 2: Το τακούνι πάντα εξωραΐζει, σας κάνει να φαίνεστε λεπτότερη και ταιριάζει άψογα με το jean σας!

Σχέδια στο πάνω μέρος του σώματός σας

Ποιος είπε ότι τα σχέδια, τα prints, οι ρίγες, τα πουά απαγορεύονται; Φορέστε ένα μονόχρωμο παντελόνι ή μια φούστα και από πάνω ταιριάξτε το με πουκάμισο, σακάκι, μπλούζα με σχέδια, αλλά και κοσμήματα καρφίτσες και φουλάρια. Με το να δίνετε ένταση στο πάνω μέρος, εξισορροπείτε την ένταση του κάτω μέρους.

Ριχτά φορέματα



Το ριχτό φόρεμα με ίσια γραμμή κολακεύει ιδιαίτερα τις γυναίκες που έχουν μικρό μπούστο και μεγάλη περιφέρεια (σώμα σε σχήμα αχλαδιού). Στο πάνω μέρος του φορέματος προτιμήστε σχέδια ή prints, για να φαίνεται μεγαλύτερο το μπούστο.

Έμφαση στο μπούστο

Η έμφαση στο μπούστο τραβάει και το βλέμμα. Για να το πετύχετε, τολμήστε πιο ιδιαίτερες γραμμές (πέρα από τη V γραμμή ή το χαμόγελο), όπως λαιμόκοψη σε σχήμα καρδιάς.

Ανοιχτό πάνω, σκούρο κάτω

Όσο τετριμμένο κι αν ακούγεται, είναι η πιο δοκιμασμένη λύση: Χρησιμοποιήστε έξυπνα το χρώμα, για να καμουφλάρετε ό,τι δεν σας αρέσει. Το ανοιχτό χρώμα στο πάνω μέρος του σώματος τραβάει το βλέμμα, ενώ το σκούρο χρώμα στο κάτω μέρος κολακεύει τη γραμμή σας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις