Feng-shui και ντύσιμο





Feng-shui και ντύσιμο
Feng-shui και ντύσιμο

Πριν από λίγο καιρό είδα σε μια διαφήμιση στο διαδίκτυο, μια εταιρία ρούχων με την λεζάντα “Feng Shui ρούχα”.
Όπως καταλαβαίνετε μου κίνησε την περιέργεια.

Είμαι πεπεισμένη ότι τα στοιχεία, τα σχήματα και τα χρώματα έχουν επιπτώσεις στην ευημερία μας και τη ζωή μας, οπότε κλικαρα για να μάθω περισσότερα.

Λοιπόν, η ιδέα, η αρχή του Feng Shui είναι να εφαρμόζονται στο ρουχισμό τα πέντε στοιχεία. Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα των κατασκευαστών, φορώντας τα ρούχα τους σας δίνει θετικές δονήσεις και η προέλευση των πρώτων υλών είναι από βιολογική γεωργία.

Έτσι αν γνωρίζουμε το στοιχείο στο οποίο ανήκουμε, σύμφωνα με την ημερομηνία γέννησης μας, μπορούμε να διαλέξουμε τα χρώματα με τα οποία θα ντυθούμε.

Οκ μέχρι εδώ δεν υπάρχει τίποτα το λάθος, αλλά δεν χρειάζεται να στραφείτε απαραίτητα σε ειδικά brands ρούχων για να ντυθείτε με αρμονία.

Σας δίνω λοιπόν μερικές συμβουλές για το ντύσιμο:

• Άνετα ρούχα.

Αυτό δεν ισούται με τα ράσα του παπά. Άνετο ρούχο είναι και ένα ρούχο που αγκαλιάζει μαλακά το σώμα σας. Ένα παντελόνι που δεν σας σφίγγει στη μέση, ένα πουκάμισο που δεν αγωνιούν τα κουμπιά του για να μείνουν στη θέση τους, ένα φόρεμα που δεν χρειάζεται να πάρετε βαθιά αναπνοή για να το κουμπώσετε. Έτσι η αναπνοή μας και η στάση μας είναι αβίαστη και η ενέργεια μέσα μας κυλά αρμονικά.

Όταν αισθανόμαστε άνετα με τα ρούχα μας, εκπέμπουμε σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

• Τα σχέδια να τα χρησιμοποιείτε με μέτρο.

Ένα πουά πουκάμισο, με ένα γεωμετρικό παντελόνι και φλουο γόβες, μπορεί να είναι γίνει ένα υπέροχο editorial σε περιοδικό αλλά δεν είναι το κατάλληλο για να το αντιγράψουμε βγαίνοντας για καφέ ή φαγητό.

Αφήστε αυτούς τους συνδυασμούς στις Fashion bloggers και εσείς προτιμήστε πιο ήσυχα μοτίβα.

Ένα εμπριμέ παντελόνι με ένα μονόχρωμο τοπ, μια γεωμετρική φούστα συνδυασμένη με ένα απλό t-shirt θα κάνει την διαφορά. Ένα έντονο χρώμα σε ένα ζευγάρι ιδιαίτερα παπούτσια είναι από μόνο του δήλωση, οπότε κρατήστε το υπόλοιπο σύνολο σε μονοχρωμία. Έτσι η ενέργεια δεν μπερδεύεται, δεν στέλνει διαφορετικά μηνύματα και λειτουργούμε ισορροπημένα.

Ένα κομμάτι θα κάνει την διαφορά!!!

Τα «παραπάνω» σημαίνει ότι έχουμε προσπαθήσει πολύ και τις περισσότερες φορές -δυστυχώς- χωρίς το αποτέλεσμα να μας ευνοεί.

• Σχήματα που ταιριάζουν στον σωματότυπο σου.

Αφήστε το κολάν ή το στενό Τζην συνδυασμένο με κοντά μπλουζάκια ,για τις γυναίκες με τέλειες αναλογίες και οι… κοινές θνητές ας προτιμήσουμε να το συνδυάσουμε με ένα φαρδύ τοπ ή το κολάν με ένα κοντό φόρεμα.

Ο χρυσός κανόνας είναι να αγοράζουμε ρούχα στο νούμερο μας και όχι μικρότερα.

Αυτό δημιουργεί οπτικά το εφέ της πιο αδύνατης σιλουέτας, αντίθετα ένα στενό παντελόνι ή t-shirt που θα διαγράφει τις ατέλειες, θα δείχνει ότι ασφυκτικά στενό, και βεβαίως δεν καλύπτει αυτά που θέλουμε.

Η αυτοπεποίθηση μας είναι αυτό που εισπράττουν οι γύρω μας και αυτό το εκπέμπουμε όταν φερόμαστε και ντυνόμαστε με αρμονία χρωμάτων και ισορροπία σχεδίων.

Ποτέ τα «πολλά» δεν έκαναν την διαφορά.
Πάντα το ένα ξεχωρίζει!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις