Μόδα: Tips για επαγγελματικό ντύσιμο... κατά του καύσωνα!


Φούστες Lola DOUBLE JAYON Black 350x350Η θερμοκρασία ανεβαίνει στο γραφείο… και το επαγγελματικό ντύσιμο γίνεται ακόμα πιο «αινιγματικό», καθώς οφείλει να συνδυάζει τα αέρινα υφάσματα με την κομψότητα. Τα crop tops, οι flat σαγιονάρες και οι κοντές jean φούστες μπορεί να είναι άνετα, αλλά δεν αρμόζουν, ούτε σε ένα meeting με πελάτες, ούτε στους «κανόνες» μιας συνέντευξης για δουλειά. Παρακάτω θα βρείτε έναν οδηγό γεμάτο tips για το πώς να αποκτήσετε ένα επαγγελματικό και chic στυλ στη δουλειά, καταπολεμώντας παράλληλα τη ζέστη των καλοκαιρινών μηνών.
Midi φούστα: Ο «σύμμαχος» του καλοκαιριού
Τα νέα σχέδια της midi φούστας είναι κολακευτικά και αρκετά ευκολοφόρετα για το γραφείο. Σίγουρα δεν προσφέρουν την άνεση της αέρινης maxi φούστας, αλλά διαθέτουν ένα επαγγελματικό στυλ, αφού φτάνουν ακριβώς μέχρι το γόνατο. Ωστόσο, έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε ανάμεσα σε φούστες εμπνευσμένες από το ρετρό στυλ ή να μείνετε στο κλασσικό και αριστοκρατικό ύφος τους. Συνδυάστε τις με ψηλοτάκουνα σανδάλια σε nude ή ροζ αποχρώσεις και προτιμήστε φούστες σε γκρι, λευκό, γαλάζιο ή μπεζ χρώμα.
Ασπρόμαυρο στυλ για in fashion look
Μια από τις κυρίαρχες τάσεις του καλοκαιριού ’14 είναι ο συνδυασμός του άσπρου με το μαύρο χρώμα. Πρόκειται για ένα στυλ που χαρίζει επαγγελματικό ύφος και κομψότητα, χωρίς να γίνεται βαρετό. Δοκιμάστε να φορέσετε ένα άσπρο αμάνικο t-shirt, με λινό ή μεταξωτό ύφασμα, μαζί με μια μαύρη midi φούστα και κρατήστε μια τσάντα που να «κλέβει» την προσοχή. Για να χαρίσετε ένταση στην εικόνα σας, πείτε «ναι» στα εντυπωσιακά αξεσουάρ και τα ογκώδη ρολόγια.
Τα ανοιχτά σακάκια, το “must” ρούχο για το γραφείο
Ρίξτε πάνω από το t-shirt σας ένα ελαφρώς oversized ναυτικό ή λευκό σακάκι και αποκτήστε ένα φρέσκο χαρακτήρα. Κατευθυνθείτε προς τα σακάκια με ελαφρύ ύφασμα και τις παστέλ αποχρώσεις του κίτρινου, του κοραλλί, του πράσινου, του μπλε και της μέντας. Ωστόσο, προσπαθήστε να μην «αναμιγνύετε» πάνω από τέσσερα χρώματα συνολικά, εξισορροπώντας την ίδια στιγμή τα έντονα χρωματιστά ρούχα με τα ουδέτερα αξεσουάρ.
Ιδανικό το λευκό πουκάμισο… με χρυσά αξεσουάρ!
Το λευκό πουκάμισο δεν βγαίνει ποτέ εκτός μόδας, ειδικά όταν συνδυάζεται με pencil φούστες, παντελόνια σε α’ γραμμή και boyfriend jeans. Μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού, το φαρδύ πουκάμισο από βαμβάκι ή σατέν θα σας χαρίσει άνεση και θα αφήσει το δέρμα να αναπνεύσει. Πειραματιστείτε με τα χρυσά κολιέ ή σκουλαρίκια, τα ρούχα σε παστέλ και γήινες αποχρώσεις και τα ψηλοτάκουνα σανδάλια σε nude χρώμα.
Floral ολόσωμες φόρμες για το επαγγελματικό meeting
Οι ολόσωμες φόρμες με prints και floral σχέδια αποτελούν την ιδανική επιλογή για τις πρωινές ώρες στο γραφείο. Προτιμήστε τα μοτίβα με μικρά τριαντάφυλλα, αφηρημένα σχέδια και γεωμετρικά patterns, έτσι ώστε να «κλέψετε» τις εντυπώσεις. Εάν αναζητάτε ένα πιο επίσημο look, φορέστε ψηλοτάκουνα πέδιλα, ενώ για μια τυπική ημέρα στο γραφείο, διαλέξτε χαμηλές πλατφόρμες. Πρόκειται για ένα άνετο και καλοκαιρινό ρούχο που βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τα “must” επαγγελματικά ρούχα.
Παντελόνι σε παστέλ χρώμα μέχρι τον αστράγαλο
Οι βιτρίνες της αγοράς έχουν γεμίσει με παντελόνια σε παστέλ χρώματα που «ενώνουν» το πιο elegant look με το casual. Αγοράστε ένα παντελόνι που φτάνει μέχρι τον αστράγαλο σε ροζ, απαλό κίτρινο ή γκρι χρώμα. Για τις πιο τολμηρές γυναίκες, τα oxford shoes είναι ιδανικά! Βέβαια, το σακάκι και η απλή μπλούζα θα καταφέρουν να χαρίσουν έξτρα στυλ στην εμφάνισή σας. Ωστόσο, εάν το κλίμα στο γραφείο δεν είναι τόσο αυστηρό, μη διστάσετε να προτιμήσετε το jean ύφασμα -αντί του υφασμάτινου- και τα διακριτικά σκισίματα.
Σορτσάκια σε… «επαγγελματικό» στυλ και μήκος!
Σίγουρα τα κοντά σορτσάκια δεν είναι κατάλληλα για το ντύσιμο στο γραφείο… αλλά η κατάσταση ανατρέπεται εάν τα φορέσετε στο κατάλληλο μήκος σε συνδυασμό με μια αέρινη μπλούζα. Η ισορροπία αποτελεί το «κλειδί» για να αντιμετωπίσετε τη ζέστη και να κρατηθείτε σε ένα επαγγελματικό στυλ. Πιο συγκεκριμένα, για να βρείτε το κατάλληλο μήκος στο σορτσάκι, τοποθετήστε κάτω τα δυο χέρια και τεντώστε τα δάχτυλα. Το σορτσάκι πρέπει να τελειώνει ακριβώς στις άκρες των δαχτύλων σας! Ταιριάξτε το με ένα μακρυμάνικο πουκάμισο ή μια φαρδιά μπλούζα με μακριά μανίκια, έτσι ώστε να διατηρήσετε την ισορροπία στην εικόνα σας. Με άλλα λόγια, σίγουρα δεν μπορείτε να το φορέσετε μαζί με crop tops, μπλουζάκια με τιράντες ή strapless tops.
Φορέματα Moony Mood CAMU Grey / MARINE 350x350Φόρεμα με ριγέ και πουά λεπτομέρειες… και πέδιλα!
Η μόδα «προστάζει» σχέδια με ρίγες, γεωμετρικά μοτίβα και πουά λεπτομέρειες. Αγοράστε ένα τέτοιο φόρεμα σε άσπρο, μπεζ ή γκρι χρώμα, καθώς οι δυνατότητές του είναι ατέλειωτες. Πιάστε κοτσίδα τα μαλλιά σας και φορέστε απλά πέδιλα με λουράκια, γόβες peep-toe ή χαμηλές πλατφόρμες, αποφεύγοντας τα flat παπούτσια. Ταυτόχρονα, κατευθυνθείτε προς το retro στυλ -και όχι προς τα ελαστικά υφάσματα- ώστε να αποφύγετε το ενδεχόμενο της προκλητικής εμφάνισης
.http://www.flowmagazine.gr/article/view/moda_tips_gia_epaggelmatiko_ntusimo_kata_tou_kausona/category/quality_of_life

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις