Σωστό ντύσιμο ανάλογα με την περίσταση







Όταν μιλάμε για σωστό γυναικείο ντύσιμο, εννοούμε την κατάλληλη επιλογή των ρούχων που θα φορέσει μια γυναίκα ώστε να είναι ντυμένη ανάλογα με την περίσταση, την ώρα, το χώρο και το περιβάλλον, το event και τη θέση που κατέχει σε αυτό, κλπ. Γενικά, το σωστό ντύσιμο είναι αυτό που θα ταιριάζει τόσο με το στιλ και το σώμα σου όσο και με την κάθε περίπτωση. Αλλιώς θα ντυθούμε το πρωί για τη δουλειά μας ή όταν θα βγούμε για ψώνια και αλλιώς στη βραδινή μας έξοδο ή σε ένα επίσημο γεγονός όπως γάμος ή βάπτιση.
Χρειάζεται απλά λογική σκέψη και προσοχή να μην ξεφεύγουμε και να μην υπερβάλουμε. Υπάρχουν φορές που θα παρασυρθούμε και θα ντυθούμε πολύ φανταχτερά και εντελώς εκτός περιστάσεως. Όπως, από την άλλη μεριά μπορεί κάποιες στιγμές να μην έχουμε τη διάθεση ή το χρόνο να ασχοληθούμε με την εμφάνισή μας και να πάμε κάπου εντελώς πρόχειρες και απεριποίητες ενώ δε θα έπρεπε.
Το σωστό γυναικείο ντύσιμο, έχει να κάνει με την ισορροπία και το μέτρο ανάμεσα στο «overdressed» και «underdressed». Κάθε περίσταση χρειάζεται και το αντίστοιχο ντύσιμο ώστε να ταιριάζεις στο χώρο και το περιβάλλον. Ακολουθούν κάποιες συμβουλές για να ξέρεις πώς να ντυθείς κάθε φορά ανάλογα με το πού σκοπεύεις να πας. Έτσι, θα είσαι πάντα καλοντυμένη και η εμφάνισή σου θα μείνει αξέχαστη.
1. Στο χώρο εργασίας
Το πώς θα επιλέξεις να ντυθείς στη δουλειά σου είναι ένα καθημερινό πρόβλημα. Φυσικά, τα ρούχα που θα φορέσεις σχετίζονται πρώτα απ’ όλα με το είδος της δουλειάς, το χώρο και τη θέση σου και δεύτερον με το αν υπάρχει συγκεκριμένος κώδικας ντυσίματος στον επαγγελματικό σου χώρο (dress code). Αν δεν υπάρχει συγκεκριμένος κώδικας που πρέπει να ακολουθήσεις, από εκεί και πέρα πρέπει να έχεις ένα δικό σου εσωτερικό κώδικα με βάση τη θέση και το περιβάλλον εργασίας. Σίγουρα θα φροντίσεις να είσαι άνετη με αυτά που φοράς ώστε να μπορέσεις τόσες ώρες να αντέξεις αλλά και να αποδώσεις στη δουλειά σου και φυσικά θα πρέπει τα ρούχα σου ανεξαρτήτως χώρου και θέσης να είναι σοβαρά, σεμνά και προσεγμένα κα να δείχνουν ένα σεβασμό στο χώρο και τους ανθρώπους με τους οποίους έρχεσαι σε επαφή. Σε καμία περίπτωση στη δουλειά δεν επιτρέπεται να είμαστε προκλητικές, να φοράμε πολύ μίνι ή βαθύ ντεκολτέ ή κάτι πολύ σέξι. Μπορούμε να είμαστε κομψές και θηλυκές αλλά με ένα διακριτικό και σικάτο τρόπο. Όσον αφορά τα χρώματα, καλύτερα να μην επιλέξεις κάτι φανταχτερό αλλά ουδέτερες και παλ αποχρώσεις. Επίσης, πολλά και βαριά κοσμήματα ή υπερβολικά αξεσουάρ, δεν ενδείκνυνται. Τέλος, καλό είναι να μην είσαι έντονα βαμμένη καθώς και να μη φοράς πολύ βαριά και δυνατά αρώματα. Γενικά η κομψότητα και η διακριτικότητα είναι το μυστικό στο χώρο εργασίας. Μπορείς να επιλέξεις ένα υφασμάτινο παντελόνι και ένα πουκάμισο, ή ένα σύνολο με σακάκι, μία φούστα στο μήκος του γόνατου ή λίγο πιο κάτω ή και ένα κλασικό φόρεμα που να μην είναι πολύ βραδινό. Απόφυγε τα τζιν και το αθλητικό στιλ, εκτός αν σου το επιτρέπει το αντικείμενο της δουλειάς σου.
2. Σε συνέντευξη/ραντεβού για δουλειά
Το σωστό γυναικείο ντύσιμο όταν πρόκειται να βρεθείς σε ραντεβού ως υποψήφια για μια θέση εργασίας, παίζει μεγάλο ρόλο στη γνώμη που θα σχηματίσει ο συνομιλητής. Καλό είναι να δείχνεις μία σοβαρότητα, σεμνότητα αλλά και σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Φρόντισε τα ρούχα σου να μη φαίνονται πολύ ακριβά αλλά ούτε και πολύ φτηνά. Μια μέση κατάσταση είναι το ιδανικό για το μήνυμα που θέλεις να δώσεις. Ένα κλασικό κομψό κοστούμι με παντελόνι ή φούστα, ή ένα πουκάμισο που θα ταιριάξεις με μια σεμνή φούστα ή ένα υφασμάτινο παντελόνι είναι οι επικρατέστερες επιλογές. Μην επιβαρύνεις την εμφάνισή σου με αξεσουάρ, κοσμήματα αλλά ούτε και με εκτυπώσεις ή έντονα μοτίβα. Μονοχρωμία και κλασικές γραμμές είναι αυτά που κυρίως συστήνονται.
3. Σε ένα πρώτο ραντεβού (προσωπικό)
Το πρώτο ραντεβού με το υποψήφιο ταίρι μας, είναι το πιο σημαντικό γιατί εκεί γνωριζόμαστε και διαμορφώνουμε πιο εμπεριστατωμένη άποψη ο ένας για τον άλλο. Σίγουρα, λοιπόν, η εντύπωση που θα δώσει το ντύσιμό μας παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο για τον άνθρωπο που είναι απέναντί μας. Σαφώς και θέλεις στο πρώτο ραντεβού να είσαι γοητευτική και να τραβήξεις την προσοχή του αλλά θέλει προσοχή να το κάνεις με τρόπο που να μην είναι υπερβολικός, προκλητικός ή πρόστυχος. Και σίγουρα το ρούχο σου να μη σε φοράει αλλά να το φοράς. Επομένως, πού καταλήγουμε; Θα επιλέξεις ένα outfit που θα σε κολακεύει, θα σε κάνει να νιώθεις άνετα ως προς τις κινήσεις σου αλλά και να είσαι ο εαυτός σου. Προσπάθησε να είσαι θηλυκή αλλά και λίγο σέξι και φυσικά να δείχνεις κομψή. Απόφυγε υπερβολές, κάτι πολύ φανταχτερό ή ψεύτικο και κάτι που δεν σου ταιριάζει. Σκέψου πως θα έχεις ούτως ή άλλως άγχος για το ραντεβού οπότε το ντύσιμό σου δεν πρέπει να σου προκαλεί επιπλέον ανασφάλεια και αγωνία. Να είσαι απλή, σικάτη και κλασική. Ιδανικές προτάσεις λοιπόν για το κατάλληλο ντύσιμο στο πρώτο ραντεβού: ένα στενό τζιν παντελόνι ή μαύρο υφασμάτινο παντελόνι που ταιριάζει με τη σιλουέτα σου και ένα όμορφο μπλουζάκι. Κατά προτίμηση με ένα μοδάτο ψηλοτάκουνο μποτάκι που θα το βρεις στο spartoo  ή αν δεν μπορείς να το περπατήσεις κάτι σε πιο χαμηλό ή πιο άνετο όπως πλατφόρμα. Αν θέλεις να είσαι ακόμα πιο σέξι ή αν είναι βραδινό το ραντεβού σου, προτίμησε ένα απλό και κομψό μονόχρωμο φόρεμα που να κολακεύει το σώμα σου και να μην είναι πολύ προκλητικό, μαζί με γόβες ή μποτάκια με τακούνι (ανάλογα τι τακούνι συνήθως φοράς) και ένα μοντέρνο τζάκετ για να τους δώσεις στιλ. Είναι δύο κομψές και ασφαλείς επιλογές που σίγουρα θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη.
4. Σε μια εκδρομή/ εξόρμηση
Το κατάλληλο ντύσιμο στη συγκεκριμένη περίσταση είναι τα χαλαρά, άνετα ρούχα, πιο σπορ τύπου που θα σου δώσουν ελευθερία κινήσεων χωρίς να στερείσαι στιλ. Ένα τζιν παντελόνι ή ένα κολάν και ένα χαλαρό πουλόβερ ή φαρδύ μπλουζάκι (ανάλογα την εποχή), ένα ζευγάρι φλατ μποτάκια/αρβυλάκια ή μοντέρνα sneakers, μία oversized τσάντα ή σακίδιο τύπου backpack, ένα καπέλο και γυαλιά ηλίου. Από κοσμήματα, κάτι στιλάτο αλλά όχι ακριβό.
5. Σε χαλαρές καθημερινές βόλτες
Είτε πρόκειται για τα ψώνια σου είτε για έναν πρωινό καφέ ή μια χαλαρή βόλτα με τις φίλες σου, ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται να προσέξεις τι θα φορέσεις για να μη γίνεις υπερβολική και να μην είσαι εκτός «θέματος». Αν πηγαίνεις για ψώνια κάπου που σκοπεύεις να δοκιμάσεις ρούχα θα φορέσεις κάτι άνετο και χαλαρό που θα μπορείς να το βγάζεις και να το βάζεις εύκολα καθώς επίσης και εσώρουχα σε καλή γραμμή για να δεις πώς δείχνουν πάνω σου τα ρούχα που θα προβάρεις. Προτίμησε αθλητικά παπούτσια για να είσαι άνετη με το περπάτημα αλλά και όταν θα κουβαλάς σακούλες, ένα παντελόνι και μια μπλούζα ή αν είναι καλοκαίρι ένα φόρεμα που βγαίνει εύκολα και σανδάλια. Στον καφέ ή τη βόλτα με τις φίλες μπορείς να είσαι στιλάτη αλλά και άνετη ταυτόχρονα. Το αγαπημένο σου boyfriend τζιν παντελόνι με ένα απλό μπλουζάκι και ένα τζάκετ είναι η καλύτερη λύση, με άνετα παπούτσια όπως μποτάκια. Επίσης, αν θέλεις να είσαι πιο θηλυκή μπορείς να επιλέξεις ένα φλοράλ φόρεμα με φλατ παπούτσια.
6. Σε ένα επίσημο γεγονός (γάμος, βάπτιση, κοκτέιλ πάρτι, κ.ά.)
Για να επιλέξεις σωστά τα ρούχα που θα φορέσεις σε μία πολύ επίσημη περίσταση σίγουρα θα σκεφτείς το χώρο όπου τελείται το γεγονός, τη θέση σου σε αυτό αλλά και τον καιρό. Βέβαια, συνήθως τα επίσημα βραδινά ενδύματα είναι κοινά ανεξαρτήτως εποχής. Για ένα γάμο ή μία βάπτιση, θα επιλέξεις ένα μάξι ή ένα κοντό βραδινό φόρεμα σε ωραίο επίσημο ύφασμα, αν είναι καλοκαίρι μπορείς να προτιμήσεις και φλοράλ ενώ το χειμώνα προτείνεται κάτι μονόχρωμο. Ιδανικά είναι τα φορέματα με εντυπωσιακή πλάτη. Επιβάλλονται τα ψηλοτάκουνα παπούτσια είτε μιλάμε για γόβα κλειστή είτε για peep toe, είτε για πέδιλο. Το καλοκαίρι θα πάρεις μαζί σου μία εσάρπα και το χειμώνα ένα γουνάκι ή μια βραδινή κάπα. Τα κοσμήματα που θα επιλέξεις φρόντισε να ταιριάζουν με το στιλ του ρούχου. Ένα μικρό τσαντάκι τύπου clutch ή φάκελος είναι κατάλληλα. Για ένα κοκτέιλ πάρτι ή μία ημι-επίσημη έξοδο, μπορείς να επιλέξεις ένα φόρεμα σε μήκος λίγο πάνω από το γόνατο ή λίγο κάτω έως και μίντι, δηλαδή ένα κοκτέιλ φόρεμα σε άλφα ή στενή γραμμή και ένα ψηλοτάκουνο παπούτσι. Το μικροσκοπικό τσαντάκι θα σε συνοδεύσει και σε αυτή την περίπτωση.
7. Σε μια βραδινή σου έξοδο
Το σωστό γυναικείο ντύσιμο στη βραδινή έξοδο εξαρτάται πάντα από το πού θα πας και ποια ακριβώς θα είναι η έξοδος αυτή. Μιλάμε δηλαδή για ένα χαλαρό ποτό ή για clubbing; Για δείπνο ή για σινεμά; Για μια συναυλία; Επομένως, θα συνεκτιμήσεις διάφορους παράγοντες για να δεις πώς θα ντυθείς. Στο σινεμά για παράδειγμα, μπορείς να φορέσεις κάτι άνετο όπως ένα παντελόνι ή κολάν και ένα μπλουζάκι ή loose πουλόβερ, ένα ζευγάρι μποτάκια με πλατφόρμα ή αρβυλάκια τύπου biker, ακόμα και αθλητικά αν δε σκοπεύεις να συνεχίσεις τη βραδιά και καθημερινά αξεσουάρ. Από την άλλη, αν βγεις για φαγητό, μπορείς να φορέσεις ένα κομψό φόρεμα με γόβες ή μποτάκια με τακούνι (αναλόγως και την εποχή) και ένα τζάκετ ή ένα παλτό. Αντίθετα, αν πας για clubbing μπορείς να είσαι λίγο πιο λαμπερή, λίγο πιο σέξι ή και ροκ γκλάμουρ. Αναλόγως το στιλ σου μπορείς να φορέσεις από ένα μαύρο δερμάτινο κολάν με ψηλοτάκουνα παπούτσια και μία γκλάμουρους μπλούζα μέχρι ένα στενό κοντό φόρεμα σε μαύρο ή άλλο χρώμα της επιλογής σου και μποτάκια ή πέδιλα. Από αξεσουάρ άσε τη φαντασία σου να παίξει και φυσικά το μικρό τσαντάκι που κρεμιέται χιαστί είναι ιδανική λύση για να είσαι άνετη. Στη βραδινή σου έξοδο, όπου κι αν είναι αυτή σου «επιτρέπεται» ακόμα και το αγαπημένο σου εφαρμοστό τζιν παντελόνι αν και εφόσον το συνδυάσεις με τα κατάλληλα παπούτσια και αξεσουάρ.
πηγή: http://www.dynamikhgynaika.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις