Τα 11 κραυγαλέα λάθη που κάνουν οι Ελληνίδες στο ντύσιμό τους



Έχεις να βγεις έξω και θες να εντυπωσιάσεις. Παίρνεις το ένα, αγοράζεις το άλλο, βάφεσαι, ξύνεις το μαλλί και καταλήγεις σαν την… Άρτα και τα Γιάννενα! Γιατί;
Μα, επειδή, οι Ελληνίδες δεν το’ χουμε και πολύ με το σωστό ντύσιμο. Παρακάτω, θα δεις ΑΚΡΙΒΩΣ τι εννοούμε!
1. Οι εύσωμες φοράνε κολάν από λεπτό ύφασμα. Τα πολύ ελαστικά και λεπτά υφάσματα δεν είναι κατάλληλα για γυναίκες με παραπάνω κιλά. Ιδανικά θα έπρεπε να επιλέγουν σταθερά υφάσματα με ένα ποσοστό ελαστίνης στην ύφανση και όχι απλά μακό με Lycra.
2. Όταν φοράνε μίνι το συνδυάζουν με top με βαθύ ντεκολτέ ή στράπλες. Ένας χρυσός κανόνας του καλού γούστου λέει πως αποκαλύπτεις ένα μόνο σημείο του σώματος σε κάθε look. Ή πόδια ή ντεκολτέ ή πλάτη, ποτέ όλα μαζί.
3. Βάφουν έντονα τα μάτια και βάζουν και σκούρο κραγιόν. Καλό είναι όταν βάζεις έντονο κραγιόν να αφήνεις τα μάτια μόνο με τα απαραίτητα (eyeliner ή μολύβι-mascara-nude σκιά) και το ανάποδο, να συνδυάζεις σκούρα μάτια με φυσικό κραγιόν δηλαδή.
4. Κρεπάρουν-φουσκώνουν πολύ τα μαλλιά τους. Επειδή ο όγκος στα μαλλιά αρέσει στις περισσότερες γυναίκες, καλό είναι μετά το κρεπάρισμα να τα βουρτσίζουν αρκετά μέχρι τα μαλλιά να μοιάζουν πλούσια με φυσικό τρόπο και όχι κρεπαρισμένα.
5. Πάνε σε θρησκευτικές τελετές (γάμους, βαφτίσια) με πολύ σέξι ρούχα. Δεν είναι θέμα συντηρητισμού αλλά σεβασμού σε ένα θεσμό. Σε έναν θρησκευτικό χώρο οφείλεις να σέβεσαι το dress code και να εμφανιστείς με την ανάλογη ενδυμασία.
6. Δεν προσέχουν τα παπούτσια τους (ξεφλουδισμένα τακούνια, ξεφτισμένα κορδόνια κ.τ.λ). Πρέπει να κοιτάς, κάθε φορά που φοράς τα παπούτσια σου αν έχουν φθαρεί τα τακούνια, αν είναι σκονισμένα ή λεκιασμένα και αν τα κορδόνια έχουν ξεφτίσει και να τα περιποιείσαι ανάλογα.
7. Δεν φοράνε χρώματα το χειμώνα. Το μαύρο είναι πραγματικά υπέροχο το χειμώνα, αν όμως δοκιμάσεις ένα φωτεινό τόνο σε ένα χοντρό πουλόβερ ή παλτό θα καταλάβεις πως το γκρίζο του χειμώνα αναδεικνύεται από το χρώμα.
8. Φοράνε ψεύτικα μαλλιά (τρέσες, extensions κ.τ.λ). Όλα αυτά τα πρόσθετα μαλλιά καταστρέφουν τα φυσικά και δεν πείθουν κανέναν ότι είναι τα δικά σου. Τέλος, δεν χτενίζονται καλά και μοιάζουν πάντα μια υπερβολή χωρίς κανένα λόγο.
9. Δεν προσέχουν το κούρεμα τους και υπερβάλουν στο χτένισμα. Είναι απλό, ότι μοιάζει να έχει γίνει από χέρια κομμωτή και δεν κουνιέται, δεν είναι ωραίο. Ένα σωστό κούρεμα βασισμένο στο στυλ της κάθε γυναίκας είναι το πιο σημαντικό.
10. Δεν ντύνονται ανάλογα την περίσταση (casual σε επίσημες εκδηλώσεις, αθλητικά στο γραφείο, ό,τι να» ναι σε επαγγελματικά ραντεβού). Δυστυχώς στη χώρα μας δεν υπάρχει η ανάλογη παράδοση και αυτό έχει οδηγήσει σε χάος. Σεβάσου την περίσταση και ντύσου ανάλογα.
11. Δίνουν περισσότερα λεφτά στο ρούχο μιας ιδιαίτερης εμφάνισης (parties, εκδηλώσεις κ.τ.λ) και λιγότερα στα παπούτσια και την τσάντα. Το ρούχο για το γάμο της ξαδέρφης σου δεν πρέπει ποτέ να είναι πιο ακριβό από το καθημερινό σου τζάκετ. Τόσο απλό.
toxwni.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις