Επαγγελματικό στυλ


Φουλάρι Esprit WESTCOAST SHAWL
Esprit
Westcoast Shawl 
        Τα χρώματα που θεωρούνται επαγγελματικά είναι το μπλε για τις γυναίκες και το γκρι για τους άντρες. Η προσοχή όμως δεν εστιάζει πάντα στο ντύσιμο αλλά στο λαιμό ή το πρόσωπο. Τα αξεσουάρ όπως η γραβάτα, το φουλάρι ή το κόσμημα δίνουν την αρχική εντύπωση στον άνθρωπο που συναντάτε.  Ένα γκρι συνηθισμένο ταγέρ θα φωτιστεί από ένα ροζ φουλάρι και θα δείξει η γυναίκα πιο ξεκούραστη, από ένα πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο ή φωτεινό γαλάζιο, ανάλογα με τα χρώματα προσώπου και μαλλιών, θα σας δώσουν μια κεφάτη, συμπαθητική ή γοητευτική φυσιογνωμία.
     Άλλο σημαντικό στοιχείο της εμφάνισης αποτελούν τα χέρια και ιδιαίτερα τα νύχια. Κοντά ή μακριά, πρέπει να είναι καθαρά και να έχουν όμορφο προσεγμένο σχήμα. Μια υδατική κρέμα θα χαρίσει στα χέρια σας απαλή υφή για μια χειραψία στεγνή, δυναμική, χωρίς ακρότητες και ιδιαίτερα για τις γυναίκες με σθένος. Αποφεύγετε τη χειραψία του «ψαριού» (ένα κρύο πεθαμένο ψάρι που αγγίζει τον άλλον).



 Καθρέφτης τα παπούτσια
Σκαρπίνια Marian
Marian
    Οι γυναίκες και οι άνδρες θα πρέπει να προσέξουν τα παπούτσια τους να είναι καθαρά και περιποιημένα, χωρίς να έχουν στραβοπατηθεί. «Τα παπούτσια μπορούν να πουν πολλά για την προσωπικότητα, τις προτιμήσεις, τη μόδα, το στυλ, το ύφος, αλλά και να δείξουν στοιχεία του χαρακτήρα, όπως επιμέλεια, σημασία στη λεπτομέρεια, τεμπελιά ή μεράκι»αναφέρουν οι ειδικοί.
    Στην εποχή μας σε πολλούς επαγγελματικούς χώρους, όπως δικαστήρια, τράπεζες ή άλλους οργανισμούς, παρατηρείται αυστηρότητα στο ντύσιμο ή και συνηθίζεται μία στολή. Στα περισσότερα γραφεία όμως είναι αποδεκτά πολλά στυλ εμφάνισης. Μη διστάσετε να παίξετε με το χρώμα, αλλά μην το παρακάνετε. Η πολυχρωμία δεν συνίσταται αν δεν έχετε απόλυτη εξοικείωση με τους συνδυασμούς. Τολμήστε να βάλετε τζιν, γιατί, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, «το τζιν συνδυασμένο με μια καλή μπλούζα μπορεί να αποτελέσει μια καλή, προσεγμένη εμφάνιση».
    Μεγάλη σημασία έχουν τα αξεσουάρ που επιλέγετε. Η τσάντα, το στιλό, το ντοσιέ στο οποίο θα γράψετε, τα γυαλιά, τα κοσμήματα, το καπέλο, η ομπρέλα, το φουλάρι, η γραβάτα, το γιλέκο κτλ. Κρατώντας μια μονόχρωμη εμφάνιση μπορείτε με αυτά τα στοιχεία να αλλάξετε εντελώς στυλ, ύφος και να δημιουργήσετε πρωινή, απογευματινή ή και βραδινή εμφάνιση. Η μόδα και το στυλ
Η σύμβουλος επιχειρήσεων κυρία Ντέμη Μωραΐτου καταθέτει έναν οδηγό για το επαγγελματικό ντύσιμο:
* Ακολουθήστε τη γενική τάση της μόδας, διατηρώντας το στυλ σας.
* Αποφύγετε τις ακρότητες (πολύ κοντή φούστα, πολύ στενά ρούχα, γυαλιστερά, πολύ έντονα χρώματα ή πολυχρωμία).
* Αποκτήστε σιγά σιγά κάποια κλασικά κομμάτια από κάθε είδος και ανάλογα με την εποχή π.χ. μια γκαμπαρντίνα, ένα παλτό, σακάκι, φούστες, παντελόνια, πουκάμισα σε κλασικά χρώματα και ποικιλία από αξεσουάρ για αλλαγές.
* Αποκτήστε σταδιακά παπούτσια στα βασικά χρώματα (μαύρο, καφέ, μπλε, ταμπά).
* Επιλέξτε χρωματισμούς που αντέχουν ώρες στο γραφείο και τις μετακινήσεις.
* Αποφύγετε τα ρούχα με τις μεγάλες ταμπέλες των σχεδιαστών.
* Αποφύγετε τα ρούχα με τεράστια καρό, λουλούδια, φαρδιές ρίγες ή άλλο έντονο στοιχείο διακόσμησης, τουλάχιστον για το γραφείο, εκτός αν η δουλειά σας έχει πολλή φαντασία ή είναι μοναχική.
* Η καθαριότητα και η επιμελημένη εμφάνιση παίζουν καθοριστικό ρόλο. Ακόμη και το ακριβότερο ταγέρ με μια λαδιά χάνει την αξία του. Οπως και η ακριβότερη γραβάτα αν είναι κακοδεμένη ή τσαλακωμένη δημιουργεί άσχημη εντύπωση.
Ζώνη Desigual MEDIA LUNA
Desigual
Media Luna
* Οι γυναίκες καλό θα είναι να αποφεύγουν την «ανδροποίηση» στην επαγγελματική εμφάνισή τους. Το αυστηρό ταγέρ μπορεί να στολιστεί με μια χρωματιστή ζώνη, μια μεγάλη καρφίτσα ή μια ωραία εσάρπα. Αντίστοιχα οι νέους άντρες θα πρέπει να αποφεύγουν τη θηλυπρεπή εμφάνιση. Ας περιοριστούν τα φουλάρια, τα δαχτυλίδια και τα βαμμένα μαλλιά.
* Ντυθείτε ανάλογα με τον χώρο όπου εργάζεστε, την ηλικία, τα κιλά σας και την περίσταση. Σε μια συνέντευξη για πρόσληψη κατανοήστε την κουλτούρα της εταιρείας, σε μια συνάντηση με πελάτη ντυθείτε όπως αυτός. Μη φοράτε αθλητικά παπούτσια στην τράπεζα, μη φοράτε παρδαλό παντελόνι στην ασφαλιστική εταιρεία, μη φοράτε σμόκιν στη διαφημιστική εταιρεία, μη φοράτε προκλητικά ρούχα όλη την ημέρα.
* Τα πουλόβερ και οι μπλούζες είναι αποδεκτά για ένα καθημερινό ντύσιμο.
* Προσοχή στα ψεύτικα κοσμήματα. Μπορεί να στολίσουν ή να καταστρέψουν την εμφάνισή σας.
* Στην επαγγελματική ζωή δεν νιώθετε όμορφα κάθε μέρα. Αποκτήστε κάποια ρούχα και αξεσουάρ για τις δύσκολες ημέρες, όταν η κοιλιά σας έχει πρηστεί από κακή διατροφή, όταν τα μαλλιά σας δεν λάμπουν από καθαριότητα, όταν το άγχος σάς έχει κάνει να αποκτήσετε λίγα περιττά κιλά. Κάποια ρούχα κινδύνου θα σας σώσουν αυτές τις ημέρες.
* Τα μαλλιά δεν πρέπει να κρύβουν το πρόσωπό σας. Ακόμη να ανανεώνετε το κούρεμα και το χρώμα όταν είναι απαραίτητο. Μην αλλάζετε εύκολα στυλ μαλλιών. Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και υιοθετήστε το για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα.
* Με το μακιγιάζ είναι γνωστό ότι μπορείτε να εξαφανίσετε ατέλειες και να αναδείξετε τα δυνατά σας σημεία. Οσον αφορά τους επαγγελματικούς χώρους, προσέξτε τη διακριτικότητα του μακιγιάζ δίνοντας έμφαση στον φωτισμό του χώρου.
* Η κολόνια είναι το σήμα κατατεθέν της εμφάνισής σας. Ακόμη και όταν σας ξεχάσουν, μπορεί η μυρωδιά σας να θυμίσει σε έναν παλαιό συνάδελφο τις ημέρες της συνύπαρξής σας στο γραφείο. Επιλέξτε με προσοχή το άρωμα που θα σας χαρακτηρίζει.
* Μη «σπάτε» το στυλ σας με άναρχες ημέρες εμφάνισης. Διατηρήστε έναν ενιαίο τύπο ντυσίματος στη δουλειά συνεχώς. Γιατί μην ξεχνάτε ότι οι αργίες και οι διακοπές είναι δικές σας.
οι φωτογραφίες είναι ιδιοκτησία του: www.spartoo.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις