Το (παρεξηγημένο) αντρικό ντύσιμο της παραλίας.


Δεν θα ισχυριστώ ότι "μακριά από την άμμο" τα πράγματα είναι καλύτερα, αλλά ειδικά η παραλία είναι ένα από τα μέρη όπου δύσκολα θα βρεις "ενδιαφέρον στυλ" σε άντρα. Πιθανότατα φταίει η ζέστη, το ότι πας με σκοπό να βραχείς και, πάνω απ’ όλα, το ότι θα είσαι για την περισσότερη ώρα γυμνός (από πάνω μόνο, ελπίζω). Γιατί, όμως, να ασχοληθούμε με το ντύσιμό μας σε μια φάση όπως η παραλία; Μήπως είναι υπερβολή; Μπορεί και να είναι, αλλά αυτό με κάνει να θέλω ακόμη περισσότερο να παίξω το συγκεκριμένο "παιχνίδι".
Το ντύσιμο, βλέπετε, δεν είναι μόνο "κομμάτια ύφασμα, αφημένα πάνω στο σώμα μας" - Είναι κάτι παραπάνω: Είναι ένα "μέσο" για να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, για να δείξουμε σε τι φάση βρισκόμαστε. Ακόμη παραπέρα, κάθε ρούχο είναι συνδυασμένο στη συνείδησή μας με ένα συναίσθημα, με ένα συγκεκριμένο state-of-mind και, φορώντας το, μπορούμε λίγο πιο εύκολα να οδηγήσουμε τη διάθεσή μας εκεί που τη θέλουμε.

Το λευκό πουκάμισο δεν είναι “κυριλέ” - είναι “chill-out”.

Αυτό με τα "κυριλέ" και "μη-κυριλέ" ρούχα πάντα με τρέλαινε: Εσύ κάνεις ένα ρούχο "χαλαρό" η "κυριλέ", κι όχι αυτό εσένα. Το λευκό πουκάμισο, συγκεκριμένα, θεωρώ ότι είναι ένα από τα καλύτερα ρούχα για την παραλία.Ακούγεται παράξενο; Ναι, είναι - γι’ αυτό και θα κάνεις τη διαφορά. Πρόσεξε, όμως, να επιλέξεις το σωστό: Ένα ελαφρύ, λευκό πουκάμισο, φτιαγμένο για να αναπνέει. Ακόμη, φρόντισε να μην είναι πανάκριβο για να μην το λυπάσαι: Θα πρέπει να το φοράς σαν το τελευταίο φανελάκι του πεταματού για να μπεις στην χαλαρή φάση του ελληνικού καλοκαιριού. Χρησιμοποίησε το και για να σκουπίζεις τα γυαλιά σου, που λέμε. (Εικόνες από τοwww.bangtobasic.com)

Προτιμώ, φυσικά, ένα μακρυμάνικο πουκάμισο με γυρισμένα τα μανίκια, αλλά αν εσύ διαφωνείς, υπάρχει και η αντίστοιχη κοντομάνικη λύση.
 

 
Με το σωστό μαγίο, δεν χρειάζεσαι καν παντελόνια. Στην τελική, τι είναι ένα (ωραίο) αντρικό μαγιό; Ένα κοντό παντελόνι από συνθετικό ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα. Αυτό θα πρέπει να είναι το ερώτημα πίσω από κάθε επιλογή νέου μαγιό: "Θα στέκονταν σαν παντελόνι για το βράδυ στο νησί;" Γιατί, πέραν του ότι έτσι πιθανότατα θα είναι "ωραίο", κερδίζουμε σαν άντρες και σε θέματα πρακτικότητας. Προσωπικά, όσο λιγότερα πράγματα κουβαλάω στις διακοπές μου, τόσο πιο χαλαρός αισθάνομαι. Οι διακοπές είναι η εποχή της απελευθέρωσης από τα περιττά και όχι του "υπερφορτώματος". Οπότε, διάλεξε ένα απλό, αντρίκιο μαγιό στο σωστό νούμερο από τη σελίδα το spartoo ευθείαν στο διπλανό beach bar για ένα χαλαρό ποτάκι.
 U.S Polo Assn. ARTHUR SWIMTRUNK MARINE 350x350


Μην βγαίνεις στην παραλία με φανελάκι-εκτός κι αν μοιάζει με αυτό... Το λευκό φανελάκι-εσώρουχο, η απόλυτη εικόνα του Greek-Lover των Ελληνικών νησιών - μια εικόνα που προτιμώ να διαγράψω από το κεφάλι μου. Αυτό το "εσώρουχο" που βλέπουμε συχνά το καλοκαίρι (συνοδευόμενο από φτιαγμένο κατοστάρι παπάκι με εξάτμιση που κάνει θόρυβο) οι Αμερικάνοι το αποκαλούν χαρακτηριστικά "wife beater", αφού είναι η στολή του μέσου Αμερικάνου χωριάτη που "δέρνει" τη γυναίκα του. Ναι, είναι τραγικό. Δεν σημαίνει όμως πως όλα τα αμάνικα μπλουζάκια είναι άσχημα. To ενδιαφέρον κόψιμο, χρώμα και μοτίβο είναι που θα κάνουν τη διαφορά - όχι πως κι ένα σώμα φέτες θα χαλούσε κανέναν.
 Ünkut Indian Black 350x350

Μην φοβηθείς να κάνεις τη διαφορά με τα αξεσουάρ. Κάποιοι άντρες αποφεύγουν τα καλοκαιρινά αξεσουάρ επειδή νομίζουν πως "δεν αξίζουν τον κόπο" και κάποιοι άλλοι υπερβάλλουν με αυτά, φορώντας βαριές χρυσές αλυσίδες με σταυρούς στην παραλία. Το "ωραίο", ως συνήθως, βρίσκεται κάπου στη μέση. Ο σκοπός των αξεσουάρ είναι να εκφράσεις την προσωπικότητά σου ακολουθώντας την ανεμελιά και την χαλαρότητα του Ελληνικού καλοκαιριού, χωρίς να παραφορτώσεις τον εαυτό σου και σίγουρα χωρίς να φοράς ρολόγια μεγάλης αξίας που θα φοβάσαι μην σπάσεις στο beach volley. Ειδικά το ρολόι, είναι από τις λίγες φορές που μπορείς άνετα να το αφήσεις σπίτι σου. Ξεκίνα φέτος από το καπέλο: Η πρότασή μου είναι ένα κλασσικό (μα ταυτόχρονα ενδιαφέρον) Panama Hat.
Συνέχισε με ένα ζευγάρι γυαλιά, κατά προτίμηση λίγο διαφορετικά από την "σούπα" των aviators που φοράνε κυριολεκτικά όλοι.
Ontario Small

Reclaimed Vintage Clubmaster 

BROWN CLUBMAN RETRO SUNGLASSES
Και, τέλος, ένα απλό, απέριττο ζευγάρι Havaianas:
 Havaianas Brasil

 Havaianas 
Και μην ξεχνάς: Τα ρούχα είναι απλά ένα παιχνίδι - Δώσε τους μόνο την λίγη σημασία που χρειάζονται και μετά ασχολήσου με το να ζήσεις τις απίθανες μέρες του Ελληνικού καλοκαιριού στο έπακρο. Καλές βουτιές!

Σχόλια

  1. Πολυ καλες και σστες οι αποψιες σας, πολυ σηεμντικο ρολο παιζει η μαρκα -επωνυμια του ρουχου και γενικα η γραμμη του! εγω πηρα στο αφορι που barbour πχ απο εδω https://www.notos.gr/brands/barbour/ και ξετρελαθηκαν ολοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις