Η μόδα φθινόπωρο-χειμώνας 2015-2016


Χνουδωτή αγάπη

Η νέα σεζόν δοξάζει τα γιλέκα από μαλακό μαλλί προβάτου. Τα έντονα χρώματα στα χνουδωτά σακάκια μετατρέπουν τα μοντέλα σε «πανέμορφα» τέρατα και ίσως να αρχίσετε να σκέφτεστε ότι ένα ζεστό, χνουδάτο παλτό είναι η πρώτη ουσιαστική αγορά που πρέπει να κάνετε για το ερχόμενο φθινόπωρο- χειμώνα. 

Η πρόταση του οίκου Lanvin και της Αγγλίδας σχεδιάστριας Roksanda είναι τα παλτό τύπου «Shearling», ενώ ο Louis Vuitton και η Stella McCartney δημιούργησαν μάξι, ψεύτικες γούνες αρκετά παχιές για να ανταπεξέλθουν στην επόμενη πολική δίνη.

Η αναβίωση της δεκαετίας του 1980

Ο οίκος Olivier Rousteing's Balmain έκανε στις πασαρέλες μία μεγάλη ιστορική αναδρομή της μόδας από τη δεκαετία του '80, με τις βάτες στους ώμους, τα βολάν και τις μεγάλες, ρετρό ζώνες.

Σημείο αιχμής: Η μανσέτα

Αγαπημένο σημείο πειραματισμού για τη σεζόν φθινόπωρο - χειμώνα είναι ο καρπός. Η Celine λανσάρει την XXL μανσέτα που σχηματίζει καμπάνα στο σημείο του καρπού, ενώ ο Michael Kors και η Gucci επέλεξαν να τονίσουν τα μανίκια με αφράτα γούνινα μανσόν.

Το Boho στιλ επανέρχεται

Για δεύτερη συνεχή σεζόν επικρατεί το στιλ της δεκαετίας του '70 . Μόνο που αυτή τη φορά η μόδα αντλεί στοιχεία από πιο λαϊκές τάσεις από το γκλαμ - ροκ. Είναι εμφανές ότι βλέπουμε στους Burberry, Valentino και Lanvin να επικεντρώνονται στα πριντ και τα κρόσια με μία συνολική υπερφορτωμένη υφή. 

Οίκοι όπως η Chloe βρίσκονται στο στοιχείο τους για μια ακόμη φορά, με βάση τα hit φορέματα της ανοιξιάτικης συλλογής τους τα οποία ντύνουν με καστόρι και πλεκτά κομμάτια, δημιουργώντας φορέματα πόντσο.
 
«Κωδικός Κόκκινο»

Πορφυρό, κόκκινο των φαναριών, βαθύ κόκκινο της κέτσαπ και οποιαδήποτε άλλη απόχρωση του κόκκινου κυριαρχεί το φετινό φθινόπωρο. 

Από τον Dior μέχρι τον Marni κι από τον Fendi μέχρι τον Ferragamo, όλοι οι σχεδιαστές ντύνουν τα μοντέλα τους από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών τους, σε κόκκινες αποχρώσεις. 

Η Debutante

Είναι η νεαρή κυρία της ανώτερης κοινωνικής τάξης που κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην κοινωνία. Chanel, Balenciaga, Stella McCartney όπως και οι περισσότεροι σχεδιαστές προτείνουν στις γυναίκες να υιοθετήσουν στο στιλ τους τις κομψές φούστες σε σχήμα τουλίπας και φορέματα με έμφαση στο έντονο ντεκολτέ. 

Πώς εκμοντερνίζεται το στιλ της ντεμπιτάντ; Η Prada πχ. προτείνει μποτάκια από καουτσούκ ή παπούτσια από άκαμπτο σατέν και τα συνδυάζει με γάντια που καλύπτουν όλο το χέρι.

Περισσότερα κοσμήματα

Τη νέα σεζόν επιστρέφουν τα αστραφτερά κοσμήματα. Το στιλ της Βρετανίδας τραγουδίστριας FKA Twigs με σκουλαρίκια στη μύτη και άφθονα δαχτυλίδια δημιουργεί τάση στη φετινή μόδα. 

Δεν είναι λίγοι οι σχεδιαστές -Lanvin, Miu Miu και Balenciag κ.ά.- που προτείνουν μεγάλα σκουλαρίκια σαν πολυελαίους και περιδέραια.

Τολμηρές κινήσεις

Ζωηρά γραφικά σχέδια συμπεριλαμβάνονται σε όλες τις συλλογές των οίκων Dior, Pucci, Loewe, προκαλώντας ζάλη σε όποιον παρατηρεί αυτές τις οπτικές ψευδαισθήσεις. 

Ντυθείτε με αυτά από την κορυφή έως τα νύχια εάν αισθάνεστε τολμηροί ή ακολουθείστε την πρόταση του σχεδιαστή Jonathan Saunders ρίχνοντας τους τόνους με κάποια ρετρό χρώματα.

Gothic Romance

Σκοτεινές δαντέλες και κλειστός λαιμός με ωραία κοψίματα, σύνολα που αναδεικνύουν την γυναικεία σιλουέτα από τους Alexander McQueen, Alberta Ferretti και Rodarte. 

Η αισθητική του 19ου αιώνα κυριαρχεί σε όλη την γκάμα της μόδας, με βαθύ μαύρο χρώμα στα χείλη, μαλλιά μαζεμένα προς τα πάνω και λαμπερά σκοτεινό βλέμμα.

Σαν βελούδο

Μαλακό, απαλό βελούδο λέει ο Giorgio Armani, ο Alexander Wang και ο Christopher Kane. Κοστούμια, φορέματα και κάπες, όλα από χρωματιστό βελούδο έκαναν την εμφανίση τους στις πασαρέλες κάθε πρωτεύουσας.

Glam Geeks
Η Gucci για τη νέα σεζόν προτείνει το στιλ της γλυκιάς βιβλιοφάγου Μάργκοτ Τένενμπαουμ- χαρακτήρα που υποδύθηκε η Γκουίνεθ Πάλτροου στην ταινία «Οικογένεια Τένενμπαουμ» ενώ ο Tommy Hilfiger βλέπει το κορίτσι του πανεπιστημιακού συλλόγου να φοράει τα χρώματα του στα μανίκια της. 

Τέλος,στο "σικ - καθηγητής" στιλ που φιγουράρει στη συλλογή της Chloe, το μόνο που λείπει είναι τα σουέντ μπαλώματα στους αγκώνες από τα σακάκια.

Πρωτοποριακή ραπτική

Η νέα τάση στη ραπτική είναι οι μεγάλου μεγέθους αναλογίες και οι ασυμμετρίες. Η Stella McCartney προτείνει μπλέιζερ και η Victoria Beckham ψηλόμεσα παντελόνια, για ανδρόγυνο λουκ.

Το κλασάτο

Δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποια τάση φθινοπώρου - χειμώνα να πρωτοδιαλέξετε; Απλά δοκιμάστε συλλογές που τα συνδυάζουν όλα, όπως Burberry, Marni, Mary Katrantzou που εντυπωσίασαν με τα νέα τους πριντ για ένα φωτεινό αποτέλεσμα. 

Τα πολλά λουλούδια έμοιαζαν να βγαίνουν από εσωτερική διακόσμηση και η συνύπαρξη τους με σουέντ ή στην περίπτωση της Katrantzou, με το φουτουριστικό πάνελ φελιζόλ, ήταν το λιγότερο, απρόσμενη.

Το ζιβάγκο

Συνδυάζεται με τα πάντα, από κοστούμια αντρικού στιλ μέχρι εντυπωσιακά μίνι φορέματα. Η ενδυματολογική πρόκληση της νέας σεζόν είναι οι ανεξάντλητες προτάσεις ζιβάγκο από τους DKNY, Hermes και Sonia Rykiel.

Το πάπλωμα στην γκαρνταρόμπα

Το σούπερ μόντελ Λίντα Εβαγκελίστα είχε δηλώσει ότι δεν σηκώνεται από το κρεβάτι για λιγότερα από 10.000 δολάρια την ημέρα. Τώρα φαίνεται ότι τα ποσά δεν είναι αρκετά δελεαστικά γι αυτό οι οίκοι Fendi, Celine και πολλοί άλλοι αναγκάστηκαν να ανεβάσουν … τα «παπλώματα» στην πασαρέλα.

Δημιούργησαν τα σούπερ καπιτονέ παλτό, προκαλώντας μια αίσθηση ότι όσο τα φοράς βρίσκεσαι ακόμα στο κρεβάτι σου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσει κανείς το κρύο του χειμώνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις