Συνδυασμοί χρωμάτων για ρούχα - αξεσουάρ - Συμβουλέψου την παλέτα




Οι συνδυασμοί των χρωμάτων στα ρούχα - αξεσουάρ δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά δε αν μια γυναίκα θέλει να πετύχει όσον το δυνατόν καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Όπως είναι λογικό, ο συνδυασμός χρώματος αξεσουάρ (τσάντες, παπούτσια, καπέλα, κασκόλ, γάντια, κ.τ.λ.) με τα ρούχα είναι υποκειμενικός και εξαρτάται απολύτως από τα γούστα της κάθε γυναίκας. Παρόλα αυτά θα λέγαμε ότι υπάρχουν ορισμένα χρώματα που ταιριάζουν καλύτερα μεταξύ τους σε σχέση με άλλα χρώματα. Εμείς στο ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα παρουσιάζουμε τους συνδυασμούς χρωμάτων στα ρούχα - αξεσουάρ που ταιριάζουν περισσότερο μεταξύ τους για να έχετε ένα μοναδικό αποτέλεσμα.
Συνδυασμοί χρωμάτων για ρούχα - αξεσουάρ
φώτο:sirwiseowl
Κατ' αρχήν να αναφέρουμε ότι καλό είναι να αποφεύγετε έναν συνδυασμό χρωμάτων που περιλαμβάνει μόνο έντονα χρώματα. Τα πολύ παρδαλά και έντονα χρώματα (πράσινο φόρεμα - κόκκινη τσάντα - μπλε παπούτσια, κ.τ.λ.) πολλές φορές θυμίζουν κλόουν σε τσίρκο και για αυτό καλά είναι να τα αποφύγετε. Από την άλλη πλευρά τα μουντά ή τα σκουρόχρωμα χρώματα (μαύρο φόρεμα, σκούρη μπλε τσάντα, κ.τ.λ) μπορεί να κάνουν τη γυναίκα να φαίνεται αρκετά πιο "σοβαρή" με την αρνητική έννοια. Ένας καλός κανόνας είναι να επιλέξετε ρούχα που περιλαμβάνουν ως βάση μια σκουρόχρωμη απόχρωση τα οποία όμως "σπάζουν" με κάποιο φωτεινό χρώμα (αξεσουάρ) ή το αντίθετο δηλαδή να επιλέξετε ρούχα που έχουν ως βάση ένα έντονο χρώμα τα οποία όμως συνοδεύονται από αξεσουάρ με πιο σκουρόχρωμες αποχρώσεις. Επίσης, άλλος ένας καλός συνδυασμός είναι να επιλέξετε το ίδιο χρώμα αξεσουάρ με κάποια από τις αποχρώσεις του ρούχου. Για παράδειγμα αν φοράτε ένα πορτοκαλοκόκκινο φόρεμα μπορείτε να το συνδυάσετε πολύ καλά με μια κόκκινη ή μια πορτοκαλί τσάντα.
Να θυμάστε ότι το μαύρο είναι ένα χρώμα που πάει σχεδόν με όλα και βρίσκετε πάντα στη μόδα. Το μαύρο είναι ένα χρώμα που απορροφάει όλο το "φάσμα της ακτινοβολίας" και για αυτό άλλωστε ο άνθρωπος το βλέπει "μαύρο". Μια μαύρη τσάντα μπορεί να συνδυαστεί με πολλά ρούχα και για αυτό δεν θα πρέπει να λείπει από την γκαρνταρόμπα σας. Από την άλλη πλευρά το λευκό είναι και αυτό ένα χρώμα που ταιριάζει σχεδόν με όλα και είναι το χρώμα που δεν απορροφάει καμία ακτινοβολία. Το λευκό συνήθως ταιριάζει καλύτερα όταν έχει καλό καιρό αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο.

Συνδυασμοί χρωμάτων για ρούχα - αξεσουάρ ανάλογα με την παλέτα χρωμάτων
Γενικά μπορείτε να συμβουλευτείτε την παρακάτω παλέτα χρωμάτων για ρούχα - αξεσουάρ, η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε τους σωστούς συνδυασμούς χρωμάτων ενός αξεσουάρ ανάλογα με τα ρούχα που φοράτε.

Σύμφωνα λοιπόν με την παλέτα, οι συνδυασμοί χρωμάτων στα αξεσουάρ που ταιριάζουν καλύτερα με τα ρούχα σας είναι:
  1. Χρώματα που βρίσκονται ακριβώς απέναντι στην παλέτα χρωμάτων: Για παράδειγμα το σκούρο πράσινο ταιριάζει με το σκούρο κόκκινο, ενώ το ανοιχτό πράσινο ταιριάζει καλύτερα με το σκούρο μοβ.
  2. Χρώματα της παλέτας που περικλείουν δύο άλλα χρώματα: Για παράδειγμα το κίτρινο ταιριάζει καλύτερα με το ανοιχτό κόκκινο διότι περικλείει το ανοιχτό πορτοκαλί και το σκούρο πορτοκαλί (δύο χρώματα). Το κίτρινο ταιριάζει επίσης και με το ανοιχτό μπλε επειδή επίσης περικλείουν δύο χρώματα (το ανοιχτό πράσινο και το σκούρο πράσινο).
  3. Διπλανά χρώματα της παλέτας: Τα διπλανά χρώματα της παλέτας ταιριάζουν πολύ καλά μεταξύ τους. Για παράδειγμα το σκούρο κόκκινο ταιριάζει με το σκούρο μοβ.


Η παλέτα των χρωμάτων είναι καθαρά ενδεικτική και δεν είναι απόλυτη. Άλλωστε όπως αναφέραμε και παραπάνω, οι συνδυασμοί χρωμάτων στα ρούχα - αξεσουάρ που ταιριάζουν καλύτερα είναι ένα εντελώς υποκειμενικό φαινόμενο και εξαρτάται από τα γούστα της κάθε μίας.



Πηγή: http://www.dynamikhgynaika.gr/2012/12/syndyasmoi-xrwmatwn-royxa.html#ixzz2cQ1mZfqq



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις